Terminologi E

Edo’jidai – Edo perioden. Den delen av japansk historie som er markert ved Tokugawa klanens styre av Japan. Offisielt etablert i 1603.

Edo perioden ble avløst av Meiji perioden i 1868 med etableringen av ett imperialt styre. Perioden er også blitt kalt fødselen av det moderne Japan.

Den direkte grunnen for navnet på Edo perioden er at Tokugawa klanen la sitt hovedsete til byen Edo, dagens Tokyo.

Edo – Tokyo, eldre stedsnavn. Det tidlige navnet på det som i dag er Tokyo by. En betydning på stedsnavnet er forstått som havnens dør, og byen lå i det området som i dag er kjent som Tokyos sjøhavn.

Edo ble først ett viktig landemerke da Tokugawa shogunatet la sitt hovedsete til byen, selv om den før dette hadde eksistert i flere århundre. Under styret av shogunatet vokste Edo til å bli en av verdens største byer, med en rik kultur og moderne livsstil.

Selve byen er bygget opp rundt slottet som ligger i sentrum, reist rundt år 1457.

Eiji Yoshikawa – Eiji Yoshikawa. Kjent japansk forfatter, som levde mellom 1892 og 1962. Han levde ett rikt og produktivt liv og oppnådde å bli tildelt en rekke priser for sitt arbeide.

I sammenheng med kampkunst er han best kjent for å ha forfattet historiske noveller om Miyamoto Musashi, den legendariske japanske samuraien.

I tillegg var han også en inspirator for Masutatsu Oyamas interesse i filosofi, og en av hans støttespillere da han valgte å trekke seg tilbake til fjellene for å trene i isolasjon.

Embujo – Gulv, treningshall. Definisjon brukt på gulvet i en treningshall. Blir også omtalt som taijo.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar