Norsk L

Lavsete – Shimoza. Uttrykk mest brukt for å beskrive den bakerste veggen i en treningshall. Ordrett henspiller ordet på plassen hvor de av lavere rang skal sitte heller plasseres.

Lethwei – Lethwei. Burmesisk boksing som deler de samme fellestrekkene til de andre øst asiatiske boksestilene.

Unikt for lethwei er at konkurrentene er tillatt og oppfordret til å bruke skallinger og fellinger i tillegg til de andre teknikkene som man finner i lignende boksestiler. Til sammenligning kunne en utøver i fra lethwei og muay thai konkurrere mot hverandre med identiske regler frem til 1930 årene når muay thai gjennomgikk en modernisering som blant annet forbød skalling og fellinger.

Andre karakteriske trekk ved lethwei som har forsvunnet i moderne tid er det å avholde boksekampene utendørs i sandgroper. I tillegg er tradisjonen med å rulle knytteneven inn i hemp eller silkevev byttet ut med ordinære hansker.

Lethwei har lange historiske røtter og kan spores tilbake til år 100 før allmenn tid, sammen med andre burmesiske kampsystemene som bando inkludert nanban og banshay.

Den mest passende oversettelsen av lethwei er burmesisk boksing.

Lewis Joe – Lewis Joe. Amerikansk kampkunst utøver best kjent for sine konkurransemeritter på 1960 og 1970 tallet.

Han innehar titler som verdensmester i tungvekts karate og kickboksing.

Lukket skole – Otome’ryu. Uttrykket kan leses billedlig til det som flyter, men forblir hjemme. Imidlertid henspiller uttrykket på forskjellige kampskoler i fra gammel tid, ko’ryu, som var ekslusive til ett samuraidistrikt.

Denne skolen var da i sin helhet sponset finansiellt mot å lære opp samuraiene i de nødvendige kampkunstene de trengte, og kunne ikke ta opp andre elever.

Blir også oversatt som eksklusiv skole.


Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar